Moneda virtuala – blockchain

Denumirea proiectului: „Centenarul Romaniei – Istoria scrisa în blockchain

Elemente de noutate: Punerea în practica a proiectului ofera Romaniei sansa de a fi prima (sau a doua) tara din lume care utilizeaza tehnologia blockchain pentru crearea unei monede digitale comemorative.

Descrierea proiectului: Proiectul propune emiterea unei serii limitate de 101 monede digitale comemorative pe baza tehnologiei blockchain, cate o moneda digitala pentru fiecare an al Centenarului, începand cu 1918 si terminand cu 2018.

              Fiecare dintre aceste monede digitale va fi unica si indivizibila si va contine stocata informatie evocatoare despre momentele importante ale istoriei si civilizatiei romanesti din anul corespunzator, împreuna cu un ilustratie grafica unica, creata de un artist roman recunoscut, care sa surprinda intr-o imagine momentul istoric la care moneda digitala face referire.

             Continutul digital va fi scris în reteaua (EVM) blockchain Ethereum, constituita din cca. 20.000 de servere devenind imutabil (imposibil de modificat sau sters), peren si în acelasi timp accesibil în mod universal prin intermediul internetului.

              Atata vreme cat va exista internet informatia va ramane stocata, accesibila si imposibil de modificat. De aceea, continutul digital va fi caracterizat de o coerenta si o semnificativitate consistenta, elementele selectate fiind cu adevarat reprezentative pentru Centenarul Romaniei. Pentru asigurarea unei inalte calitati a continutului digital echipa de proiect va colabora cu autori consacrati in domeniile istoriei, culturii si publicisticii romanesti.

              Suplimentar continutul digital intrinsec, adica a celui scris direct in moneda digitala, proiectul va genera continut digital extrinsec, care va fi gazduit pe un site web dedicat si promovat atat pe site-ul Asociatiei Tesseract si pe site-urile altor entitati partenere

http://www.tesseract.ong/